עמוד הבית      
  
   תחרויות ופרסים      
  
   צור קשר      
  
   קונדיטוריה      
  
ראשונות עקריות מאפים מרקים קוקטיילים סלטים בשרים שפים מאכלי עמים קינוחים
חיפוש: 
 
חיפוש על פי מוצרים:
 
         
   
     מתכונים נוספים   
   
         
   
     מרק זנב שור   

ליאון אלקלעי

מצרכים:
ל-4 מנות

½ קג' שעועית לבנה קטנה ( מושרית ללילה)
4 חוליות זנב שור עבות
שמן זית לטיגון
1 בצל שלם
1 גזר
1 פלפל אדום ללא הראש והגרעינים
2 פלפל שאטה מיובש ללא גרעינים
קורט מלח גס
פלפל שחור גרוס
6 גבעולי טימין
עלי מנטה יבשים
מים

לרביכה:
1בצל קצוץ
1 כף פפריקה מתוקה ( או חריפה עפ"י הטעם)

אופן הכנה:
סוגרים את חוליות זנב השור בסיר כבד עם שמן זית. יוצקים מים כמעט עד לכיסוי הבשר, מוסיפים את הטימין, ממליחים, מפלפלים ומבשלים עד לרתיחה. סוגרים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.

מוסיפים את השעועית, גזר, פלפל אדום, פלפל שאטה והבצל. סוגרים במכסה ומבשלים עוד כשעה לפחות עד שהשעועית מתרככת.

להכנת הרביכה – מזהיבים קלות בשמן זית את הבצל, עד שמשחים בקצוות. מוסיפים את הפפריקה, מכבים את האש ובוחשים היטב. מוסיפים 2 מצקות מהמרק להשוואת טמפרטורה ומערבבים.

מרחיקים את הירקות מהמרק, מוסיפים את הרביכה ומערבבים היטב.


בקערית מרק מניחים פרוסת זנב שור, יוצקים מן המרק עם השעועית, מקשטים בעלי מנטה, יוצקים טיפת שמן זית ומגישים.
 

עוד מתכוני מרק:
מרק פולים טריים עם חזה אווז מעושן

מרק חומוס
 
מרק ירקות וגבינה בולגרית

  הדפס   
     תגובות   
1.מרק זנב
ציון בובליל (21/02/2009 10:48)
2.מרק זנב שור
אהוד מוזס (29/03/2009 18:43)
הוסף תגובה
   
         
   

כל הזכויות שמורות (C) ל- CATV בע"מ   תנאי שימוש  הצהרת פרטיות