עמוד הבית      
  
   תחרויות ופרסים      
  
   צור קשר      
  
   קונדיטוריה      
  
ראשונות עקריות מאפים מרקים קוקטיילים סלטים בשרים שפים מאכלי עמים קינוחים
חיפוש: 
 
חיפוש על פי מוצרים:
 
         
   
     מתכונים נוספים   
   
         
   
     סברינה: מקור ומתכון   

סברינה נולדה באישון ליל במאפייה קטנה בפריז, ומייד הפכה כוכבת. אצלנו היא היתה המלכה של המתוקים בשנות ה-70 המאוחרות, עכשיו יש לה עדנה מחודשת וקצת יותר מעודכנת. קבלו מתכונים לגברת הספוגית, וגם את הוגה המתכון ומקור השם
מאת: מירי גולדנפלד


סברינההשנה: תחילת מאה ה-19

מיקום: פריז

שחקן ראשי: דודה סברין

"אמור לי מה אתה אוכל ואומר לך מי אתה" זו כל התורה על רגל אחת של אציל צרפתי מאמצע המאה ה-18, ג'.א. בריאן (J.A. Brillant).

בריאן היה הבכור בין 8 אחים והמוצלח בניהם, הוא למד משפטים ורפואה, חי בשוויץ ובארה"ב ניגן בכינור וחיבב מוזיקה. בשיא הקריירה שלו הוא ישב על כס שופט בבית הדין העליון בצרפת. למרות כל הכישרונות שלו הדבר היחיד שממש עניין אותו היה אוכל, בישול, אלכוהול, בקיצור, החיים הטובים וכל מה שמסביב. 

דודתו, הגב' סברין (Savarin), אהבה אותו מאוד, העריכה את כישרונותיו והייתה משוכנעת שהצעיר יהיה מפורסם. לדודה לא היו ילדים, אך ביקשה להמשיך את שושלת שמה. היא ציוותה את כל הונה המכובד לבריאן, אבל בתנאי אחד: הוא חייב להוסיף את שמה לשמו. מאז נקרא האציל בריאן סברין: ממציא אין ספור מנות מפורסמות, כוכב אמיתי בשמי הגסטרונומיה הצרפתית.  


כך נולדה הסברינה וקיבלה את שם הדודה

לילה אחד כשיצא מר בריאן סברין ממסעדת גרן וופור (Grand Vefour) הפריזאית המפורסמת, הרגיש ניחוח של לחמניות חמות באוויר ומהר מאוד מצא את עצמו בפתח מאפייה שכונתית.

מר סברין ביקש לטעום מהלחמניות המתוקות, הן היו נפלאות, אך חסרות משהו... הן היו איך לומר... קצת יבשות. בו במקום חשב סברין על רוטב הרום... אולי להוסיף מעט קצפת...  Et Voila!... יש לנו עוגה נהדרת, ממש להיט בכל פאריז: העוגה של בריאן סברין!
העוגה נכנסת לספרי הזהב של הקונדיטוריה הצרפתית: ה"סברינה", דווקא על שם הדודה הנדבנית.


סברינה קלאסית

מצרכים:
50 גרם שמרים טריים
2 כפות סוכר
1/2 כוס חלב
4 ביצים
1 כוס+3/4 קמח
100 גר' חמאה בטמפ' החדר
1/2 כפית מלח

סירופ:
3 כוסות מים
2 כוסות סוכר
1/3 כוס רום כהה

קרם:
מיכל שמנת מתוקה
1/4 כוס אבקת סוכר
תמצית וניל למי שאוהב או פרוסות תותים

12 תבניות אישיות של קוגלהוף או בריוש

אופן הכנה:
מקציפים במיקסר שמרים עם 2 כפות סוכר, חלב וביצים לתערובת חלקה.מוסיפים את הקמח, החמאה והמלח, עוברים לערבוב עדין בעזרת כף וממשיכים עד שמקבלים בצק מאד דביק. זו למעשה מן בלילה מאד סמיכה.
מכסים בניילון נצמד ומשאירים למשך שעתיים לתפוח.

משמנים תבניות אישיות היטב בחמאה ויוצקים את התערובת עד לגובה 2/3. מניחים את התבניות על תבנית אפיה גדולה ומניחים להתפחה עוד שעה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ- 20 עד 25 דקות. מוציאים מהתנור ומקררים. מחלצים את העוגות מהתבניות ומסדרים אותן בתוך כלי עם שוליים גבוהים

הסירופ:
בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים והסוכר (אסור לערבב!.) מורידים מהאש ומוסיפים את הרום. ויוצקים מעל העוגות את הסירופ החם. מניחים להן להתקרר, אפשר גם במקרר.

הקרם:
מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת הסוכר לקצף יציב ומבריק.

הרכבת הסברין:
חותכים את הכיפה שנוצרה באפיה מכל עוגה וגם מוציאים מעט ממרכז העוגה כך שתיווצר לנו גומה. ממלאים את הגומה בקרם וסוגרים מלמעלה בכיפה. אפשר לחתוך פרוסות דקות של תותים ולהוסיף מעל הקרם. את הכיפה מניחים מעל הקרם לקישוט.

  הדפס   
     תגובות   
1.סברינה
צילי (21/02/2009 14:15)
2.ל-1, כמות הסוכר מדוייקת
יניב (22/02/2009 18:47)
3.סברינה
בני (11/11/2009 09:43)
4.סברינה
שולה (30/07/2011 13:22)
5.מתכון
מוטי (19/04/2012 19:02)
6.שמרים
חנה (21/04/2012 05:27)
הוסף תגובה
   
         
   
     כתבות נוספות   
   
כל הזכויות שמורות (C) ל- CATV בע"מ   תנאי שימוש  הצהרת פרטיות